Alege o ceramica de calitate si urmareste ca cei care o monteaza sa o scoata in evidenta!

Alege o ceramica de calitate si urmareste ca cei care o monteaza sa o scoata in evidenta!
Alege o ceramica de calitate si urmareste ca cei care o monteaza sa o scoata in evidenta!

     Dupa ce tu sau designerul pentru interior stabiliti ceramica pentru casa, trebuie sa te asiguri ca aceasta o sa iasa in evidenta pentru un montaj corect.
     Primele semene care arata ca echipa aleasa este una capabila de o lucrare de calitate ar fi sculele cu care ei se prezinta pe santier. O echipa care se respecta evident foloseste scule de calitate, durabile. Pentru placile ceramice mari in general se folosesc masini de taiere cu apa, cu care poti obtine taieturi precise pe o lungime mare.

     Nu fa rabat la consumabilele folosite pe parcursul procesului de montare. Printre cele mai uzuale consumabile folosite as enumera:
1. Distantierii si penele pentru nivelare – aceste produse care au aparut de cativa ani la noi pe piata usureaza munca celui care monteaza ceramica dar si durata de fixare. Permite fixarea placilor fara a obtine canturi sau rosturi nedorite. Daca produsul este de calitate nu vei avea suprize la etapa montarii. In prima etapa se pregateste suprafata pe care urmeaza sa fie asezata ceramica – aplicare de material cu o gletiera cu dinti. In acelasi timp se fixeaza distantierii de nivelare care poti fi de mai multe dimensiuni (1mm, 1.5mm, 2mm sau distantieri mai inailti pentru placile mai groase 2mm) dar si materialul pe placa ceramica. Dupa ce se fixeaza placa pe pozitii, aceasta se asigura cu pana pentru nivelare, folosindu-se un cleste de nivelare. Dupa ce adezivul se intareste, penele se scot lovindu-le cu un bocanc. Ulterior ele se pot refolosi.

2. Carotele pentru ceramica. Pe parcursul procesului de montare mesterul o sa fie nevoit sa gaureasca placile de ceramica pentru tevile de la instalatii, gurile de scurgere sau ventilatie. Acestia pot opta pentru mai multe variante de gaurire, profesionale cu carote pentru polizor unghiular sau pentru bormasina. Cele pentru polizor unghiular sunt fara burghiu centrator, si pentru gaurire intai se foloseste putin inclinat pana se obtine un sanfren. Aceeasi procedura se aplica si la cele pentru bormasina cu sau fara centrator. Mai exista metoda mesterului fara scule, care obtine o gaura cu polizorul unghiular. Aceasta nu o sa fie niciodata la fel de finisata ca cea facuta cu carotele de ceramica potrivite. Evident exista riscul ca atunci cand nu ai sculele potrivite sa ai si pierderi mari de ceramica, riscand fisurarerea acestora.

3. Pentru ca in ultima perioda clientii aleg perfectiunea, provocarea cea mai mare raman colturile. Taierile la unghi de 45 de grade a ceramicii ramane provocarea cea mai mare a mesterilor. Pentru aceasta se recomanda folosirea unor discuri subtiri pentru ceramica pentru o taiere precisa dar si a dischetelor pentru slefuire. Este de notorietate ca dupa taiere raman urme care acestea pot disparea daca folosesti dischetele pentru ceramica. Acestea se impart in 2 categorii, pentru gresie si faianta – care se folosesc atat pe umed cat si pe uscat si cele pentru piatra naturala, ceramica granit si marmura care se folosesc pe uscat. Recomandat este sa incepi slefuirea cu o granulatie mai mare si sa inchei cu o granulatie mai fina. Abia dupa finisare poti pune ceramica pe pozitie si poti obtine un unghi de 90 de grade curat pe care poti sa il incarci cu chit.

Sunt convins ca o sa fii multumit de rezultatul obtinul daca nu pierzi din vedere si aceste detalii care in prima etapa nu par asa imprtante. Succes!

Linkuri utile:


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!