Distanțieri de nivelare pentru gresie și faianță: Utilizare și Caracteristici

Distanțieri de nivelare pentru gresie și faianță: Utilizare și Caracteristici
Distanțieri de nivelare pentru gresie și faianță: Utilizare și Caracteristici

     Distanțierii de nivelare pentru gresie și faianță, cunoscuți și sub denumirea de clipsuri sau cleme pentru nivelare în România, reprezintă un instrument esențial în procesul de instalare a placilor ceramice mari. Aceste dispozitive au evoluat în timp și sunt disponibile în diverse materiale și dimensiuni, fiecare cu caracteristici specifice.


     Materialele de fabricație:

Poliamidă (PA66): Distanțierii fabricați din poliamidă se disting prin rezistența ridicată, fiind preferați în special în proiectele profesionale unde durabilitatea și performanța sunt esențiale.

PPHD (Polipropilenă cu densitate sporită): Materialele din PPHD oferă o densitate crescută, contribuind la stabilitate și durabilitate. Aceștia pot fi utilizați într-o varietate de proiecte, fiind potriviți pentru aplicații cu cerințe de nivelare mai ridicate.

PP (Polipropilenă): Distanțierii din polipropilenă sunt folosiți în mod obișnuit pentru proiecte generale. Aceștia oferă o soluție eficientă pentru nivelarea plăcilor ceramice.


     Dimensiuni frecvent utilizate:

Distanțierii sunt disponibili în diverse dimensiuni, cele mai comune fiind de 1mm, 1,5mm și 2mm, adecvați pentru plăci cu grosimea de până la 12mm. În cazul plăcilor ceramice cu înălțime între 12-20mm, pot fi utilizate și distanțieri de 2mm. De regulă, penele se pot refolosi până la deformare.


     Structura tehnică și caracteristici:

Distanțierii profesionali nu doar că au o construcție ergonomică pentru montarea facilă în colțurile plăcilor, dar includ și un sanfren - un canal special pentru introducerea unei pene dedicate. Acest sanfren nu numai că ajută la centrarea rapidă a produsului, ci oferă și suport suplimentar în timpul întăririi adezivului.

AceșIn general se folosesc pentru plăcile care depășesc 30cm, asigurând precizie și calitate în montare. Această soluție este deosebit de utilă și pentru maeștrii începători, eliminând riscul erorilor în timpul montajului.


     Instalare și curățare:

Pentru o instalare corectă, este esențial ca marginile plăcilor ceramice să fie incarcate cu mai putin adeziv , evitând astfel riscul de a apărea material în exces în rosturi. Se recomandă utilizarea unui clește pentru distanțieri, care se regleaza în funcție de grosimea ceramicii.

După întărirea adezivului, distanțierii și penele pot fi îndepărtați cu ușurință prin lovituri laterale cu un bocanc sau alt obiect dur, asigurându-se că nu rămân resturi între rosturi.

În concluzie, distanțierii de nivelare pentru gresie și faianță reprezintă un instrument esențial în asigurarea unei montări precise și durabile, facilitând munca maeștrilor și contribuind la un rezultat final de calitate.

Recomandari pentru distantieri si pene pentru nivelare:

https://www.tehnicexpert.ro/distantieri-pentru-nivelare-si-fixare
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!